Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi u. 8-10
Tel.: +36 1 214 0775
Fax: +36 1 214 0778
info@japanalapitvany.hu
vissza a listához

Irodalom Éjszakája 2018 - Felolvasó est a Japán Alapítvány részvételével az EUNIC Hungary szervezésében

 

 

Idén is megrendezésre kerül az Irodalom Éjszakája, melynek témája „Barangolás a hatodik kerületben világirodalom után kutatva, a szerelem témáját körüljárva”.

 

 

 

 

 

Az Irodalom Éjszakájának ötlete tizenegy évvel ezelőtt született Prágában azzal a céllal, hogy a résztvevők minél több érdekes helyszínen, minél több nemzet irodalmából ízelítőt kaphassanak. Azóta nem csak a cseh fővárosnak lett az egyik legjelentősebb irodalmi eseménye, de hazánkban is harmadik éve kínál lehetőséget, hogy az irodalom szerelmesei új írókat és műveket fedezhessenek fel.

Az idei rendezvény mottója: „Barangolás a hatodik kerületben világirodalom után kutatva, a szerelem témáját körüljárva”. A város szívében eddig rejtett, izgalmas helyszíneken tárul fel 21 ország irodalma a Radnóti színészeinek és vendégművészek tolmácsolásában. Az egész estén át tartó program a Radnóti Színház és az EUNIC Hungary (Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek magyarországi szervezete) együttműködésében valósul meg a Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával. Japán irodalmát ezúttal a női írók sorát erősítő, számos díjjal kitüntetett Itoyama Akiko műve képviseli. A felolvasások helyszíneiről valamint további részletekről a www.japanalapitvany.hu oldalon tájékozódhatnak.


 

 

0webelemfbeventcover2.jpg

 

 

Irodalom Éjszakája

Időpont:

2018. március 21. 19:00-23:00

Helyszín:

Culinary Institute of Europe (CIE)

(1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.)

 

Itojama Akiko Neet című novelláját Lovas Rozi és Vilmányi Benett olvassa fel.

 

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel.  

A résztvevő 22 ország felolvasásainak részletes programja, és a helyszínek listája az esemény hivatalos honlapján elérhető:

http://www.irodalomejszakaja.hu/

A program Facebook oldalát az alábbi linken találják:

https://www.facebook.com/events/1826378987614115/

© 2012 japanalapitvany.hu | Használati feltételek